29.7.2009

Aurinko - Sun - Solen

Tajusin, etten ole kiinnittänyt yhtäkään graffitia Tampereelle, vaikka siellä usein käyn. Päätin korjata tilanteen, kun tiistai-iltana oli muutenkin syytä käydä Tampereen puolella. En pahemmin suunnitellut graffitia. Jämälankapussista nappasin ties mistä syystä keltaisia nyttyröitä. Ehkä auringonpaiste ja lomafiilis innoittivat tekemään näin aurinkoista graffitia. Lopuksi kirjailin kultalangalla auringon tapaisen kuvion graffitin keskelle. Tiistaina aamupäivällä vielä tuli esiin yksi oikein hyvä syy kiinnittää pikaisesti uusi graffiti ja ottaa siitä kunnollisia kuvia. Tästä mahdollisesti lisää myöhemmin :)

My first knit graffiti in Tampere: Sun
Min första stick graffiti i Tammerfors: Solen

Alunperin ajattelin kiinnittää Aurinko-graffitin jonnekin rautatieasemalla. Mennessä kuitenkin oli sen verran kiire sovittuun tapaamiseen, etten ehtinyt etsiä paikkaa asemalta. Illan mittaan päädyin ihan toiseen suuntaan kaupunkia enkä viitsinyt pelkän graffitin takia palata juna-asemalle. Etsiskelin sopivaa paikkaa kävelykadulta Anttilan vierestä. Keskellä katua on kyllä kivoja valotolppia, mutta ne olivat liian paksuja tälle graffitille. Ajattelin etsiä sopivaa pylvästä jostain parkkipaikalta, mutta graffiti päätyikin bussikatoksen tolppaan Satakunnankadun ja Aleksis Kivenkadun risteykseen. Ehkä sen olisi voinut kiinnittää johonkin vilkkaammallekin bussipysäkille Keskustorilla, mutta tämä pysäkki näytti jotenkin niin yksinäiseltä :) Graffiti oli vähän liian iso tuohon tolppaan, mutta pistin päitä päällekkäin. Jäi kyllä mietityttämään, että jos tuo kastuessaan venyy ja valahtaa alas.

Address is Satakunnankatu 17 and in that bus stop next to trash can
Adress är Satakunnankatu 17 och den där stolpe i busshållplats

Omalle bussipysäkille kävellessäni kävin katsomassa knit sea:n ison graffitin Kelan edessä. Napsin siitä muutaman kuvan ja tätä neulegraffitin kuvaamista ohikulkijat katsoivat kiinnostuneempina kuin neulegraffitin kiinnittämistä :)

Not mine, made by knit sea. I just wanted to see it and of course I had to take also pictures. It's lovely!
Den här är inte min, knit sea har stickat den. Jag bara ville se den och förstås måste också fota den. Vackert!

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut parikin bussipysäkin tolpassa ja hyvin ovat säätä kestäneet. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä tiedosta! Jäin miettimään, että tuo olisi pitänyt pingottaa varmaan vielä tiukempaan tuohon tolppaan.

  VastaaPoista
 3. Luin graffiteistasi Forssan lehdestä, aurinkosi kuva oli siinäkin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä tiedosta Maija! Pitääpä kysyä, jos Forssassa asuva tuttu ottaisi tuon lehden talteen :)

  VastaaPoista